Biografie

Voor Siebren Zijlstra (Deventer, 1997) is muziek zijn manier om een verhaal te vertellen. Elk nieuw nummer is een zoektocht naar de intentie, de passie en het waarom van dat verhaal. Hiermee probeert hij dat kleine beetje extra aan een nummer toe te voegen om zo tot diep in je te raken.

Siebren begon op zijn achtste met gitaarles bij de muziekschool in Deventer. Doordat hij graag na schooltijd de gitaar oppakte, bleek al snel dat hij en de gitaar onafscheidelijk zouden worden. Op zijn twaalfde ontdekte hij de elektrische gitaar. Hierdoor maakte hij kennis met verschillende muziekstijlen zoals pop, rock en blues. Waar het begon bij Steve Cropper, Nile Rodgers, John Mayer, Lynyrd Skynyrd, Queen en Eric Clapton, ging het snel verder in Stevie Ray Vaughan, Red Hot Chili Peppers en Angus Young (ACDC). Door de verscheidene stijlen te spelen was er altijd een song die paste bij zijn emotie. Muziek wist hem altijd precies te vertellen hoe hij zich voelde. Muziek werd daardoor voor hem een manier om zich te kunnen uiten.

Gedurende zijn middelbare schooltijd heeft Siebren veel gelegenheid gekregen om verscheidene zangeressen te begeleiden op de akoestische gitaar. Hierdoor ontstond zijn liefde voor een song, een verhaal kunnen vertellen binnen 4 minuten. Gecombineerd met zangles is hij op zijn 16e ook begonnen met het schrijven van eigen nummers. Hierbij is ook zijn droom ontstaan om bekend te worden met eigen muziek. Vanaf zijn 16e was hij ook veelal terug te vinden in popbandjes, als invaller bij jeugdorkesten en andere gelegenheden. Op zijn 19e is hij begonnen aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem om zijn grote droom van een carrière in de muziek waar te maken. Hij ziet zichzelf later graag op de podia staan met zowel eigen muziek en band, maar ook als sideman in andermans projecten.

Close Menu